• Početna>
  • Vesti>

Obilaskom opština Srbica i Vučitrn Jović nastavlja posetu Kosovu i Metohiji

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović nastaviće sutra posetu Kosovu i Metohiji obilaskom opština Srbica i Vučitrn, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Jović će, najpre, u selu Banje, u zgradi Opštine Srbica održati sastanak sa članovima Privremenog organa ove Opštine i direktorima škola, obdaništa, javnih preduzeća.

Nakon sastanka predviđena je poseta socijalno ugroženim porodicama sa teritorije opštine Srbica: porodici Valentine Šapić i Đorđa Kovačevića iz Banja i Siniše i Slađane Tomaševića iz Suvog Dola.

Jović će u centru sela Banje razgovarati i sa meštanima. 

Tokom popodneva Jović će posetiti opštinu Vučitrn. U Prilužju, u zgradi Opštine Vučitrn, sastaće se sa članovima Privremenog organa ove Opštine i direktorima škola, obdaništa, javnih preduzeća.

U okviru posete zamenik direktora Kancelarije za KiM posetiće Predškolsku ustanovu „Car Konstantin i carica Jelena“, a nakon toga i Osnovnu školu „Vuk Karadžić u Prilužju“, gde će učenicima ove škole uručiti interaktivnu tablu, kupljenu sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

U Prilužju, Jović će posetiti i socijalno ugrožene porodice: porodicu Dragiše Ilića, Miloša Ristića, Zlate Minić i na kraju višečlanu porodicu Popović, koja je prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još