Petković u poseti Vitinskom kraju

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je u Vrbovcu, u sedištu Privremenog organa opštine Kosovska Vitina sastanak sa članovima Privremenog organa, načelnikom Kosovsko-pomoravskog okruga Radovanom Stojkovićem, direktorima škola i Centra za socijalni rad i građanima.  Petković je rekao da je za opštinu Kosovska Vitina iz republičkog budžeta izdvojeno 23 miliona dinara za građevinski materijal za izgradnju i adaptaciju kuća i čak 28 miliona dinara podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih mašina, voćnih sadnica i krupne stoke.

Među dvadesetak projekata najveći je onaj koji se odnosi na izgradnju fabrike čipsa, što će predstavljati veliku razvoju podršku proizvođačima krompira po čemu je vitinski kraj čuven. Najavio je i druge vidove pomoći lokalnom stanovništvu posebno u oblasti poljoprivrede. „Došao sam da bih video kako ovde Srbi žive. Ova 2020.godina je godina posvećena običnom čoveku, da i on shvati da je država uz njega. Novca ima i biće još više, zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića. Nemoguće je da sa jedne strane ulažemo milione u izgradnju, a da sa druge strane imamo socijalno ugrožene koji nemaju gde da prespavaju“, rekao je za Petković i preneo poruku direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da direktori koje postavlja Srbija nisu postavljeni da bi sedeli u svojim foteljama, nego da se svakog dana suočavaju i rešavaju probleme građana.

 Protokolom je predviđeno da će Petar Petković danas obići i Osnovnu školu „Marko Rajković“, kao i Srednju tehničku školu  u Vrbovcu, a predviđeni su i razgovori sa više porodica Srba iz tog kraja Kosovskog Pomoravlja. Na kraju posete, pomoćnik direktora Kancelarije za Kim posetiće i lokaciju na kojoj će se graditi fabrika mineralne vode i banjsko lečilište, kao i crkvu Svetog Nikole. 

Izvor RTV Puls

Comments

Pročitaj još