• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM u Zvečanu,Orahovcu i Velikoj Hoči

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić održaće danas u Zvečanu (zgrada Opštene Zvečan, ul. Kralja Milutina 5) u 13 sati sastanak sa rukovodstvom ove Opštine i sa čelnicima kulturnih, prosvetnih i javnih preduzeća.

Nakon sastanka, Dušica Nikolić i Borislav Tajić će sa predsednikom Privremenog organa Opštine Zvečan Ivanom Todosijevićem obići socijalno ugrožene porodice sa teritorije ove opštine: porodicu Jožice Utvića iz sela Korilja, Beriše Nerđana i Miodraga Nedeljkovića iz Zvečana, Zvonimira Ignjatovića iz sela Banov Do, Vukana Vučinića iz sela Banjska Reka i Staniška Antonijevića iz sela Joševik.

Bojović obilazi Orahovac i Veliku Hoču

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović, danas u 9:30 sati obići će sa članovima Privremenog organa opštine Orahovac i načelnikom Prizrenskog okruga Jovicom Budurićem tri socijalno ugrožene porodice sa teritorije ove opštine: porodice Krste Simića i Dejana Mihajlovića iz Velike Hoče i Lazara Kazića iz Orahovca.

Nakon posete ugroženim porodicama, planiran je obilazak porodica Novice Šavelića iz Velike Hoče, koja je prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije.

U 15 sati Bojović će se u Gospodarskoj kući, u Velikoj Hoči sastati sa direktorima obrazovnih, privrednih i zdravstvenih ustanova, javnih preduzeća i ostalih institucija koje se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srbije, kao i sa privrednicima opštine Orahovac.

U 16 sati u zgradi Opštine u Orahovcu, planiran je sastanak sa predstavnicima Privremenog organa u vezi realizacije projekata opštine Orahovac koji su odobreni posebnim zaključcima Vlade Republike Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica(saopštenje)

Comments

Pročitaj još