Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je za “Tanjug” da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Beograda i Prištine može da se očekuje već sledeće sedmice, ili ubrzo posle toga.

Ričard Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

“Napravili smo dobar napredak u pravcu potpisivanja Pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica”, rekao jej Grenel.

Dodao je da je diskusija bila veoma konsturktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim temama.

“Radićemo na tome da se Pismo o namerama završi sledeće nedelje ili ubrzo posle toga”, precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko imejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljajnju avio-saobraćaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.

Izvor RTS

Comments