Epilog razgovora Samoopredeljenja i DSK ove sedmice

Kako nijedna stranka, Pokret Samoopredeljenje i DSK nisu zvanično govorili o najnovijim naporima za postizanje sporazuma, izvori lista Koha Ditore tvrde da su upoznati sa dešavanjima i da će rešenje spora dobiti epilog tokom ove sedmice.

List navodi da tajni sastanci Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza nisu proizveli epilog o koalicionom sporazumu, mada je došlo do usklađivanja,

Iako je Isa Mustafa odredio nedelju kao rok za pregovore, stranka je i dalje u unutrašnjim konsultacijama. Izvori novina  rekli su da je za većinu parlamentarne grupe i predsedništva DSK prihvatljiv predlog koji je prethodno iznela potpredsednica Vjosa Osmani da mesto predsednika parlamenta zameni jednim od važnih ministarstava, odnosno MSP.

Ovaj predlog ostaje da se razmatra na sastanku Glavnog odbora, ali zbog odbijanja potpredsednika DSK Agima Veljiua i dela predsedništva, sastanak nije sazvan.

U kontekstu unutarstranačkih rasprava, Vjosa Osmani nije izrazila spremnost da bude na čelu Skupštine u trenutnim okolnostima, jer je Glauk Konjufca  izabran i glasovima DSK-a. Mesto Ministarstva spoljnih poslova je prihvatljivo za Osmani, piše Koha Ditore.

Izvor: Koha

Comments

Pročitaj još