• Početna>
  • Vesti>

Duhovna akademija povodom Svetog Save u nedelju u Mitrovačkom dvoru

Povodom obeležavanja Savindana, svečana akademija biće održana u nedelju, 26.januara u Mitrovačkom dvoru najavili su danas organizatori ove tradicionalne manifestacije. Istovremeno, najavljeno je pokretanje inicijative za završetak zgrade Duhovne akademije u Kosovskoj Mitrovici, čija je izgradnja počela 2006. godine.

Nakon sastanka predstavnika lokalne samouprave, crkvene opštine, gradske biblioteke “Vuk Karadžić“ i Kulturnog centra “Dragica Žarković“ iz Kosovske Mitrovice, saopšteno je da će povodom obeležavanja Svetog Save 26. januara s početkom od 18 časova u Mitrovačkom dvoru biti održana “Svetosavska akademija“.

Na programu će biti Svetosavska beseda koju će kazivati književnik i novinar Živojin Rakočević, deca školskog i predškolskog uzrasta, hor muzičke škole “Miodrag Vasiljević“ i crkveni hor “Branislav Nušić“. U umetničkom delu programa svoje stihove će kazivati pesnikinja Milica Bakrač iz Nikšića, uz pesmu profesorke muzičkog vaspitanja Jelene Spirić“i pratnju na gitari maestra Petra Rakića.

Prisustvovaće eminentni gosti predstavnici SPC na čelu sa Vladikom Teodosijem.Organiyator je crkvena Opština i Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” a pokrovitelj Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još