• Početna>
  • Vesti>

SL: Avio linija Beograd – Priština veoma važan simbolički korak ka rušenju barijera između naroda i društava

Srpska lista smatra da je potpisivanjem pisma o namerama za uspostavljanje avio-linije Beograd-Priština učinjen veoma važan simbolički korak ka rušenju barijera između naroda i društava, i da srpski narod na Kosovu i Metohiji može imati samo korist od ove inicijative.

Smatramo da svaki korak ka normalizaciji odnosa, što uključuje i olakšavanje kretanja građanima, čini život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji podnošljivijim i perspektivnijim.

Zahvalni smo predsedniku Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću zbog toga što su, u vremenu koje karakteriše politička neizvesnost i pogoršanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, imali mudrosti i snage da još jednom pokažu da su Srbija i srpski narod osovina stabilnosti regiona.

Srpski predstavnici na Kosovu i Metohiji već godinama podržavaju ideju o obnavljanju aviosaobraćaja između dva srpska grada Beograda i Prištine, jer nam tako Beograd postaje bliži.

Srbija je još jednom pokazala da nije ta koja stoji na putu liberalizaciji protoka ljudi, robe, kapitala i usluga u regionu, ne ugrozivši pri tom svoje državne i nacionalne interese, a Beograd i zbog svog geografskog položaja i zbog svog značaja zaslužuje da bude saobraćajno čvorište regiona i grad ka kojem će voditi svi putevi.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica/Saopštenje

Comments

Pročitaj još