Na talasima Radio Gračanice i romski radio program

Opština Gračanica, Radio Gračanica i Romakted Akciona grupa za zajednice Saveta Evrope potpisali su memorandum o razumevanju koji podrazumeva realizaciju programa na romskom jeziku za period od šest meseci koji će finansirati Opština Gračanica i Savet Evrope.

Cilj emitovanja romskog programa je da javnost informiše o problemima na koje Romi svakodnevno nailaze i pomogne pri njihovom rešavanju, piše Jedinstvo.

List podseća da najveće prepreke sa kojima se Romi susreću, a kojima će se u emisijama baviti, jesu obrazovanje, nezaposlenost romske populacije, pružanje informacija, aktuelnosti i reportaže o situaciji i aktivnostima romske zajednice i slično.

Do emitovanja programa na romskom jeziku dolazi zahvaljujući saradnji Opštine Gračanica i Saveta Evrope u okviru zajedničkog programa Evropske unije/Saveta Evrope pod nazivom ROMACTED: Promovisanje dobre uprave i osnaživanje Roma na lokalnom nivou.

Sporazum su potpisali zamenik predsednika Opštine Gračanica Saša Danić, direktor Radio Gračanice Saša Micić i član Akcione grupe zajednice u sklopu programa Romakted Demir Osmani.

Izvor: Jedinstvo

Comments

Pročitaj još