• Početna>
  • Vesti>

Spirić ugostio ekipu FK “Rudar” iz Kosovske Mitrovice

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je danas u svom kabinetu ugostio ekipu FK “Rudar” iz Kosovske Mitrovice.

Da je generacija dečaka rođenih 2008. godine pravo blago FK “Rudar” pokazalo se prošle godine kada su zabeleženi sjajni rezultati i osvojeni brojni pehari.

Predsednik Spirić je tom prilikom kazao da će i ove godine, kao i prethodne, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica nesebično pomagati sportistima i ljubiteljima sporta.

“Još jednom potrvrđujemo da ono što ulažemo u mladost, zdrav stil života i sport jeste ispravno. Zahvaljujući svojim trenerima i rukovodstvu, rezultat je zagarantovan. Rad, red i disciplina koju vi imate u vašem klubu danas možemo da potrvrdimo i da vas malo osnažimo, i nastavićemo da i u ovoj godini da finansijski podržavamo vaš sportski klub kao i ostale kojih je ukupno 24 a za koje je izdvojeno 12 miliona 360 hiljada dinara. Nastavićemo da ljubitelji sporta i ljudi dobre volje kao i privredni subjekti budu više uključeni i to je prilika da svi zajedno, ovoj deci i mladosti Kosovske Mitrovice pomognemo u ostvarivanju svojih ciljeva a to je promovisanje zdravog života” rekao je Spirić.

On dodaje da lokalna samouprava pokazuje poštovanje prema onome što je ovaj klub postigao u prethodnom periodu.

“Kada je u pitanju ovaj klub, FK “Rudar” dogodio se preokret u zadnjih godinu dana i zabeleženi su sjajni rezultati. Imajući u vidu da je rukovodstvo preuzelo odgovornost i ozbiljnost, mi kao lokalna samouprava pokazujemo veliko poštovanje prema onome što je za ovaj sportski klub uradio” navodi Spirić.

Spirić je fudbalerima poželeo puno pehara i uspeha i u ovoj takmičarksoj sezoni a opština će učiniti sve kako bi im omogućila učešće u svim predstojećim takmičenjima.

Predsednik FK “Rudar” Igor Uljarević se zahvalio na ukazanoj podršci i obećao da je u 2020. godini biti još više medalja i pehara.

“U ime 200 mališana, žeim da vam se zahvalim na podršci protekle godine, koja je bila izvandredna i mislim da je to FK “Rudar” opravdao svojim rezultatima, gde je osvojio pregršt medalja i pehara. Napomenuću da smo u kategoriji pionira prvi u Raško-Pazarskoj oblasti što je izuzetan uspeh. Naši dečaci su pre oko petnaestak dana učestvovali na Međunarodnom turniru u Beogradu, gde su osvojili drugo mesto. Mi ćemo naravno nastaviti da radimo i u 2020. godini još bolje nego u protekloj i obećavamo još više medalja i pehara” rekao je Uljarević.

Uljarević je nakon toga u znaku zahvalnosti na ukazanoj podršci, simbolično predsedniku Spiriću uručio kalendar i dres FK “Rudar”.

FK “Rudar” osnovan je 1932. godine i jedan je od najstarijih klubova u Srbiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još