Edi Rama tužio Ramuša Haradinaja

Albanski premijer Edi Rama podneo je Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv odlazećeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja zbog klevete. Sa druge strane, Haradinaj odbacuje optužbe tvrdeći da su neutemeljene.

Albanski premijer je podneo Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv Haradinaja.

Rama je u tužbi, koja sadrži preko 30 strana, naveo da ga je Haradinaj klevetao zbog čega zahteva obeštećenje, prenosi Gazeta Ekspres.

U tužbi se navodi nekoliko emisija emitovanih u oktobru prošle godine u kojima je Haradinaj govorio o razmeni teritorija između Srbije i Kosova, optužujući Ramu da je sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem pokrenuo ideju o razmeni teritorija.

Rama je u tužbi naveo da mu je zbog javnih istupa i kleveta kosovskog premijera povredjena čast, ugled i dostojanstvo.  

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj više puta je optužio kosovskog predsednika Hašima Tačija, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i albanskog premijera Edija Ramu kao lidere koji su pokrenuli ideju i radili na realizaciji razmene teritorija između Kosova i Srbije.

Haradinaj: Optužbe neosnovane 

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je, nakon što je protiv njega albanski premijer Edi Rama podneo tužbu, da je tužba neutemeljena i da je pokrenuta kako bi se izbegla politička odgovornost.

Haradinaj je poručio da će po zakonu pripremiti odgovor na tužbu premijera Albanije.

Tužbu naziva neosnovanom i pokušajem izbegavanja odgovornosti.

“Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i njegova je politička diverzija kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost. Naš narod i Kosovo imaju ljude koji će biti njen branik u svakom trenutku”, istakao je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug

Foto: Infoshqip

Comments

Pročitaj još