• Početna>
  • Vesti>

Tači i Meta u Račku: Sakrivanje masakra je Miloševićev mentalitet i pokušaj recikliranja nasilja

Predsednik Kosova Hašim Tači i predsednik Albanije Iljir Meta danas su odali počast kraj spomen obležeja u Račku povodom 21. godišnjice od ubistva koje se tamo dogodilio, prenose prištinski mediji.

Prema Tačijevim rečima tendencija prikrivanja zločina u Račku pripada miloševićevskom mentalitetu.

“Zahtevamo pravdu da srpska država odgovara za genocid počinjen na Kosovu, a tendencija prikrivanja je Miloševićev mentalitet i takvo ponašanje je nastalo kao rezultat ćutanja međunarodne zajednice i nema nikoga na svetu ko može poreći zločin koji je počinila Srbija “, rekao je Tači.

Predsednik Albanije Iljir Meta rekao je da je masakr čin koji se ne može preciznije opisati nego kako je to ocenio bivši ambasador OEBS-a Vilijam Voker, zločin protiv čovečnosti.

“To je bio čin koji se ne može sažeti preciznije od tri reči: Zločin protiv čovečnosti. Bio je to čin koji je šokirao ceo svet, ali je pokrenuo zapadni svet, NATO intervencijom na Kosovu”, rekao je Meta.

Albanski predsednik je dodao da je ubistvo u Račku pokazalo da sloboda i dostojanstvo uvek trijumfuju nad genocidom i ljudskim varvarstvom. Prema njegovom mišljenju, svaki pokušaj negiranja masakra je pokušaj recikliranja nasilja.

Izvor: Indeksonline, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još