• Početna>
  • Vesti>

Pokloni za decu sa poteškoćama u razvoju u školi “Kosovski Božur”

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski Božur”u Kosovskoj Mitrovici gde nastavu pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, danas je ugostila ljude dobre volje . Naime, predstavnici dva udruženja,”Ujedinjena Srbija” i “Udruženje građana kosovskomitrovačkog okruga iz Beograda” u sklopu humanitarne akcije “Slatki karavan” uz podršku ljudi dobre volje i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije,danas su obradovali poklon paketićima decu škole “Kosovski Božur”.

Direktorica škole za osnovno i srednje obrazovanje Marta Popović se zahvalila u ime dece , roditelja i kolektiva kao i u svoje ime na ovom pre svega humanom gestu a potom ina dobroj volji pojedinaca i udruženja koji su pomogli ovu akciju.Poželela je srećnu Novu godinu i zahvalila se udruženju “Ujedinjena Srbija”:”Hvala svima koji imaju sluha za decu sa posebnim potrebama i kolektiv koji predano radi sa njima, a posebno udruženju “Ujedinjena Srbija”. Oni su jedan mladi tim koji daje dobar primer iz kojeg se može izvući odlična pouka za pažnju koja je ovoj deci bitnija od svega. To je jedno dobro delo koje je neprocenjivo i koje će vas i kad prođu godine nositi kroz život.Ja uvek kažem iza nas ostaju samo deca i dobra dela, jer to nam jedino ostavlja negde trag da smo postojali”, rekla je između ostalog Marta Popović.

Predsednik Udruženja “Ujedinjena Srbija” Valentino Popović takođe je čestitao deci , roditeljima i nastavnicima Srpsku Novu godinu, rečima da ostatak 2020. provedu i zdravlju , miru i srećii dodao:

“Zahvalnost dugujemo svima koji su pomogli a posebno Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije koji su omogućili da ovaj”Slatki karavan” prođe i obraduje decu južno i severno od Ibra ali i širom Srbije i inostranstva gde god žive naši ljudi. Hvala volonterima i ljudima koji su pomogli jer su time pokazali da imaju sluha za ovako nešto, a nadam se da ćemo ubuduće sarađivati i na drugim poljima jače i bolje”, rekao je Popović.

Danas je deo ove humanitarne akcije bilo i “Udruženje građana kosovskomitrovačkog okruga” iz Beograda. Predsednik udruženja Radomir Rojević iskoristio je priliku da se obrati deci ,roditeljima i nastavnicima škole.” Nema bolje prilike nego da danas na ovaj praznik posetimo decu u ovoj školi. Mi imamo i želju ali i obavezu da za svoje građane na Kosmetu, a posebno za decu u eklavama i u ovoj školi obezbedimo novogodišnje poklone.Mogu da kažem da tek planiramo da na dan Svetog Save a to je školska slava, doniramo kompjutersku opremu školama na centralnom Kosmetu. To ćemo učiniti zahvaljujući svesrdnoj pomoći g dina Bojana matića iz Novog sada i Miljana Jovanovića iz Bečeja koji su pomogli udruđenju da obezbedi sredstvaza nabavku kompjutera i štampača.To ćemo uručiti uz pomoć Pokrajinskog Crvenog Krsta koji ya ovakve prilike obezbeđuje prevoz što čini i danas da stignemo do sečla banje i još udaljenijih mesta i obradujemo decu kao što to činimo i danas sa posebnom pađnjom za decu sa poteškoćama u razvoju škole “Kosovski Božur” zaključio je Rojević.

To je samo stanica na kojoj su se zadržali članovi udruženja u sklopu humanitarne akcije “Slatki karavan”. Sledeća stanica su deca u školama i domovima južno od Ibra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još