• Početna>
  • Vesti>

Na severu Kosova uhapšeni ruski i albanski državljani zbog ilegalnog ulaska iz Srbije

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija je saopštila da su dva državljana Rusije, jedan muškarac i žena uhapšeni juče u preppodnevnim satima na krajnjem severu Kosova u mestu Šarpelj , pod sumnjom da su svojim vozilom sa crnogorskim registarskim tablicama ilegalno prešli iz Srbije na Kosovo.

Prema odluci tužioca, dvojica osumnjičenih su pritvoreni, a automobil je zaplenjen.

Slobodan Bakić, dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici izjavio je za Radio Slobodna Evropa da su oni prvobitno pokušali da pređu granični prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su usled nedostatka vize bili vraćeni. U pitanju su, kako je naveo tužilac, Egor Igorević (Igor Krasikov) i Marina Vladimirovna Krasikova.

„Dva državljanina Rusije su pokušali i legitimisali se da na redovan način uđu na teritoriju Kosova na graničnom prelazu Jarinje, u 10:26. Međutim, kako nisu ispunjavali uslove za to, nisu imali vizu i boravišnu dozvolu, odnosno mogućnost da borave na Kosovu, oni su vraćeni sa graničnog prelaza. Onda su iskoristili alternativni put u selu Šerpelj, i pokušali su da pređu granicu ilegalno. Tu ih je zatekla patrola, privela ih i procesuirala. Ja sam ih sinoć zadržao 24 sata u pritvoru. Danas radimo na obradi tog slučaja i oni će verovatno posle podne izaći pred sudiju i nakon toga ćemo da vidimo šta dalje“, izjavio je Bakić.

Dodao je da u trenutku privođenja nije bilo ovlašćenog prevodioca koji bi mogao da razgovara sa njima, što će im biti omogućeno danas. Na osnovu toga, prema rečima Bakića, saznaće se kuda su krenuli i zašto.

Bakić je rekao da su bili u vozilu cetinjskih tablica, odnosno rent-a-car vozilo iz Budve.

Dvojica državljana Albanije sinoć su takođe uhapšeni, pod sumnjom da su ilegalno ušli na Kosovo iz Srbije, u istom mestu. Njima je nadležni tužilac takođe odredio pritvor, navodi se u saopštenju policije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Radio Slobodna Evropa

Comments

Pročitaj još