• Početna>
  • Vesti>

Simić: Paljenje automobila upereno prema srpskom glasu i slobod

Postoje određene strukture kojima se ne sviđa što se narod snažno okupio oko Srpske liste i one mogu da dođu i sa srpske i sa albanske strane, kaže za RTS član Predsedništva te stranke Slavko Simić, kojem je pre dva dana zapaljen automobil.

Dva dana posle paljenja automobila u Leposaviću, član Predsedništva Srpske liste i vlasnik izgorelog vozila Slavko Simić rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, da taj gnusan i kukavički čin nije bio pre svega uperen prema njegovoj imovini već prema srpskom glasu, jedinstvu i slobodi.

“Postoje određene strukture kojima se ne sviđa jer smo se snažno okupili oko Srpske liste”, navodi Simić i napominje da te strukture mogu da do dođu i sa srpske i sa albanske strane.

Ne želi da prejudicira i da povezuje taj događaj sa situacijom u Prištini, gde, kako je naveo, postoje zahlađeni odnosi svih strana i gde niko ne želi da napravi koaliciju i formira insitucije.

Simić smatra da će sledeća nedelja biti prelomna.

“Moguće je da se isključi Samoopredeljenje iz cele ove priče i da konstruktivni politički činioci u Skupštini uzmu učešće, dođu do nekog dogovora, pozovu Srpsku listu i stvore institucije u Prištini”, ocenjuje Simić.

Povodom predloga Aljbina Kurtija da, ukoliko dođe do formiranja vlade, srpskoj zajednici pripadne Ministarstvo za povratak, Simić navodi da nisu imali razgovore sa najjačim političkim partijama u Prištini i da nisu dobili konkretnu poruku ni predlog koji bi resor mogla da vodi Srpska lista.

“Ali i ako dobije, to bi bili minimalni mehanizmi upravljanja u Prištini, pošto smo u prethodnoj vladi imali tri ministarstva i više naših ljudi u prištinskom sistemu”, rekao je Simić.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još