• Početna>
  • Vesti>

Dodik: Beograd ima snažnu pregovaračku poziciju u vezi s Kosovom

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Kosovo nije izgubljeno i da je pregovaračka pozicija Beograda snažna.

Dodik je u intervjuu za frankfurtske Vesti naglasio da je očito da je Srbija pokazala svoj odnos prema tom pitanju, bez obzira koliko bilo bolno, da to treba da bude političko i demografsko pitanje.

“Albanci odbijaju bilo kakve razgovore i sa pokroviteljima sa Zapada i smatraju da dogovori koji se potpišu, poput Briselskog sporazuma, treba da se realizuju onako kako njima odgovara, dok ostalo, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, ignorišu. Ne može tako”, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Kosovo je kao pitanje od prvorazrednog državnog interesa Srbije i srpskog naroda bilo izgubljeno pre sedam-osam godina, a sada je vraćeno.

“Beograd je na snažnoj pregovaračkoj poziciji i ništa se tamo ne može rešiti bez saglasnosti Srbije, pa Kosovo ne može u međunarodne organizacije, niti može postati član UN”, ukazao je Dodik.

Dijalog o Kosovu je, prema njegovim rečima, neophodnost, raduje ga, kaže, što je Srbija u daleko moćnijem položaju nego ranije kada je bila samo faktor kojem su ispostavljani računi.

“Danas ima konzistentnu politiku u pogledu rešavanja tog pitanja i svakako dajem potpunu podršku naporima Beograda i predsednika Aleksandra Vučića u tom pogledu”, naglašava Milorad Dodik.

Izvor Tanjug/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još