• Početna>
  • Vesti>

Danas novi pokušaj PS i DSK da postignu dogovor o koaliciji

Danas je za 16:30 zakazan još jedan u nizu sastanaka lidera Samoopredeljenja (PS), Albina Kurtija, i lidera DSK, Ise Mustafe, treći u ovoj godini, a deseti ukupno sastanak od proglašenja konačnih rezultata izbora održanih 6. oktobra. Tema svakog bila je formiranje vladajuće koalicije, a ishod isti – nema dogovora.

U ovim trenucima u zgradu Skupštine Kosova stigli su lideri DSK Isa Mustafa, Agim Veliu, Vjosa Osmani i drugi funkcioneri stranke.

Brojne sastanke dva lidera dve prvoplasirane stranke na prethodnim izborima, pratili su još brojniji sastanci organa obe stranke. Iako uvek propraćeni, mediji često ostanu uskraćeni za konkretne informacije o tome šta se dogodilo na sastancima, uz redovne komentare Aljbina Kurtija da sastanci nisu vest, već da će vest biti postignut dogovor.

Ipak, osim o brojnim sastancima, kada je proces formiranja nove kosovske vlade u pitanju, mediji i nemaju o čemu drugo da izveštavaju.

Tako je i danas, uoči novog, desetog po redu sastanka Kurtija i Mustafe, došlo do još jednog sastanka predsedništva Samoopredeljenja. Nema informacija o detaljima ovog sastanka.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još