• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Idem kod Tačija na konsultacije bez sporazuma sa DSK

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti obratio se javnosti uoči sastanka sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u vezi određivanja mandatara za sastav Vlade, u kome je poručio da na konsultacije kod predsednika ide bez sporazuma sa Demokratskim savezom Kosova.

Kurti je podsetio i da je konstituitivna sednica održana 26. decembra bez političkog dogovora sa DSK, na kome je potom za predsednika Palamenta izabran Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja.

“Uprkos mojim stalnim naporima nije bilo moguće da imam sastanak sa predsednikom DSK Isom Mustafom pre današnjeg sastanka sa predsednikom države”, naveo je Kurti.

On je pozvao rukovodstvo DSK da mu što pre pošalje imena ljudi koji bi vodili pet ministarstva kao i ime potpredsednika vlade ili prvog potpredsednika vlade i istovremeno dao imena budućih ministara iz njegove partije, a to su: za drugog potpredsednika vlade Hakija Abazi, za ministra pravde, Albuljena Hadžiu, za ministra spoljnih poslova i dijaspore, prof. Bljerim Reka, ministar finansija i transfera, prof.dr. Besnik Bisljimi, za ministra ekonomije, trgovine i industrije, Rozeta Hajdari i, za ministra zdravlja i sporta, Arbena Vitia. 

“Obavezujem se da ću, čim budem imao tih tih šest imena, objaviti i ime ministra iz nesrpske i srpske zajednice na Kosovu”, rekao je Kurti. 

Inače, u ovim trenucima se održava i sastanak parlamentarne grupe DSK, nakon čega će biti održano i predsedništvo te stranke.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još