• Početna>
  • Vesti>

Simić i Vulović obišli tekstilni pogon “Javor” u Zubinom Potoku

Prvog radnog dana u ovoj godini, predsednik Privremnog organa Opštine Zubin Potok i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga posetili su tekstilni pogon “Javor” u Zubinom Potoku. Oni su sa zaposlenima razgovarali o uslovima rada i najavili veće plate i nova radna mesta.

U tekstilnom pogonu “Javor” u Zubinom Potoku zaposlene su 35 radnice koje su novu godinu započele vredno radeći za mašinama.

“Posla trenutno imamo, uslovi su dobri a na nama je da radimo”, rekal aje Blagica Milojević, radnica i dodada da su isplate zarada redovne.

Radnice “Javora” obišli su načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović i poželeli im da u ovoj godini imaju dosta posla a samim tim i bolje plate.

“Ovo je značajan mini-gigant za ceo sever Kosova i Metohije obzirom da smo limitirani i ekonomski i politički od strane privremenih institucija u Prištini. Ovoj fabrici treba dati pomoć i podršku i od strane lokalne samouprave i od Vlade Republike Srbije”, rekao je načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog odbora Slavko Simić i izrazio uverenje da će “Javor” u ovoj godini dobiti podsticaj za veće kapacitete i bolji plasman proizvoda.

“Tekstilni pogon “Javor” bavi se konfekcijom i trenutno izrađuje odela za EPS, odnosno inostranog partnera koji je iz Makedonije”, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

Simić i Vulović razgovarali su sa zaposlenima, poželeli im srećnu Novu godinu i u njoj mir, stabilnost i nova radna mesta.

Ovaj pogon je, zahvaljujući vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju počeo sa radom 2015. godine. U planu je da se u narednom periodu otvori nova proizvodna linija na kojoj bi bilo zaposleno još 10 radnika.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još