• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Borićemo se, niko nam neće lepiti flaster na usta

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da će se predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji uvek boriti za interese srpskog naroda i da neće dozvoliti Prišitni da ih srpeči u tome.

“Možete nam staviti lisice na ruke ali ne i flaster na usta. Uvek ćemo se boriti zajedno sa Kancelarijom za KiM i državom Srbijom za interese našeg naroda”, rekao je Rakić u Beogradu novinarima na konferenciji za medije direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića, koja je upriličena nakon sastanka sa političkim prestavnicima Srba.

Ne tražimo ništa što nam ne pripada, tražimo isti tretman kakav imaju i Albanci, rekao je Rakić.

Povodom situacije u Prištini i pokušaja formiranja insitucija Rakić je rekao da Srpska lista nije dobila nikakav poziv ni za razgovor, ali ni za formiranje vlade, te dodao da SL neće napraviti nijedan potez bez razgovora sa Beogradom.

Komentarišući današnji sastanak na kome je zaključeno da je cilj srpskih insticuija na KiM u 2020. da se dopre do svakog srpskog domaćinstva i da se u rešavanje problema tih ljudi krene već 2. januara, ali i da se istraje u borbi za ispunjenje kvota o zapošljavanju u prištinskom sistemu, Rakić je ocenio da je to nije bio prijatan razgovor i da su čelnici opština saslušali sve dobronamerne kritike.

“Zaista je nemoguće rešiti sve probleme ali nije nemoguće razgovarati sa svakim čovekom, čuti koji problem ima i pokušati mu pomoći”, rekao je Rakić.

Rakić, koji je i gradonačelnik Severne Mitrovice, je dodao da su Srbi zahvalni predsedniku na Planu Srbija 2025.

Rakić je naveo i da je na KiM u toku realizacija više od 350 projekata, a bez obzira u kojoj je fazi proces realizacije poručio je da je najavažnije što su sredstava obezbeđena.

Rakić je kao neosnovanu ocenio optužnicu protiv Olivera Ivanovića.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još