• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Brnabić predstavljaju program “SRBIJA 2025”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predstavljaju danas u Palati Srbija program Srbija 2025, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj zemlje u narednih pet godina.

 

Predsednik Vučić najavio je taj program još pre nekoliko meseci, kada je rekao da će država pre Nove godine predstaviti novi veliki investicioni plan, vredan do 12 milijardi evra, kao i da će ciklus ulaganja biti pet godina.
I prethodnih dana, Vučić je isticao značaj plana ulaganja do 2025. godine.
“To neće da bude samo lista lepih želja, projekata, što su mnogi radili, već ćemo da govorimo koje strukturne reforme preduzimamo i šta je to što treba da napravimo kako bismo mogli te rezultate da postignemo do 2025. godine”, rekao je Vučić ranije.
Naveo je da taj plan predstavlja ubrzano sustizanje zemalja u širem regionu koje su ispred nas, a koje pripadaju EU, te dodao da veruje da će biti ostvaren u narednih pet ili šest godina.
Ministar finansija Siniša Mali istakao je u petak da finansiranje investicionog programa “Srbija 2025” nije problem, jer je završena konsolidacija javnih finansija i država je potpuno stabilna, uz stabilne stope rasta.
Naveo je da će taj program podrazumevati investiranje u infrastrukturu, koje, dodaje, treba da podstakne privredni rast zemlje, smanji javni dug i poveća standard građana.
Predstavljanju u Palati Srbija prisustvuju članovi kabineta Ane Brnabić.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još