• Početna>
  • Vesti>

Čestitka za formiranje Skupštine Kosova i od EU i ambasade Velike Britanije

Iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu i Specijalne predstavnice, Natalije Apostolove, pozdravili su konstituisanje Skupštine Kosova i čestitali novoizabranom predsedniku kao i predsedništvu Skupštine.

„Radujemo se brzom formiranju vlade koja će omogućiti Kosovu da napreduje u njenom ekonomskom i društvenom razvoju, vladavini prava i evropskoj agendi“, navodi se u saopštenju kancelarije EU na Kosovu i Specijalne predstavnice, nakon jučerašnje onstitutivne sednice skupštine Kosova na kojoj je, za predsedavajućeg izabran član predsedništva Pokreta Samoopredeljenja, Glauk Konjufca.

Iz Kancelarije EU poručuju da se raduju saradnji sa novim vlastima na zajedničkim ciljevima.

Pozdravima su se pridružili i iz ambasade Velike Britanije na Kosovu, čestitajući na inauguraciji nove Skupštine Kosova, ali i uputivši čestitike i Glauku Konjufci i njegovim zamenicama na imenovanju.

„Skoro tri meseca od parlamentarnih izbora sa formiranjem nove vlade se već dosta kasni“, dodaju iz ambasade.

Dodaju još da sada, kada je konstituisana Skupština, kosovski glasači zaslužuju da dobiju vladu za koju su glasali 6. oktobra što je pre moguće.

Podsetimo, juče se u kratkom saopštenju oglasila i Ambasada SAD na Kosovu koja je pozdravila formiranje Skupštine Kosova i poručila da se raduju saradnji sa novom vladom po prioritetnim pitanjima kakva su pravda, pomirenje i prosperitet.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još