• Početna>
  • Vesti>

Nikić: Novogodišnji koncert KUD-a “Zvečan” ove godine šarolik

Na kraju svake kalendarske godine kulturno – umetničko društvo”Zvečan” za svoju vernu publiku organizuje novogodišnji koncert pesama i igara, koje izdvoje iz svog bogatog repertoara ali publici po tradiciji uvek prikažu nešto novo.

“Mesec decembar je rezervisan za završni koncert KUD-a Zvečan i mi smo kao i svake godine pripremili repertoar, nismo radili preterano na marketingu, ali očekujemo našu vernu publiku u velikom broju kao i uvek.Ove godine će se koncert razlikovati po tome što će biti malo šarolik, jer smo osim koreografija u program uvrstili i tačke nekoliko pevačkih grupa, To govori da će koncert biti bogat kako igrom tako i pesmom. Otkriću da će koncert otvoriti najmlađi sa svojom koreografijom”, rekla je za naš jutarnji program Jelena Nikić predsednica KUD-a “Zvečan”.

Nikić je s ponosom dodala da ovo društvo ima tri ansambla i da je takozvani pripremni ansabl jedna odlična generacija koja će tek da niže uspehe i uz to se ispravila i nazvala ih II ansamblom KUD”Zvečan”. Pohvalila se i školom folklora koja radi u sklopu PU”Lane” i koja će svoje članove angažovati na sutrašnjoj dečijoj novogodišnjoj priredbi.

“Sve prijatelje KUD”Zvečan” pozivam da dođu večeras u 18 sati u bioskopsku salu Doma kulture”Trepča”, da zajedno uživamo u pesmi i igri na koncertu koji priređujemo na kraju još jedne kalendarske godine”, rekla je Jelena Nikić predsednica kulturno umetniškog društva.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još