• Početna>
  • Vesti>

Stojanović: Nervoza sa kosovske strane govori da su nezadovoljni onim što su potpisali u Briselu

Državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Branimir Stojanović kaže za Kosovo Onlajn da izjava bivše članice kosovskog pregovaračkog tima Edite Tahiri “da ćemo imati rat ukoliko Srbija ne prizna nezavisno Kosovo u postojećim granicama”, dolazi od politički irelevantne osobe koja, kako ocenjuje, takvim izjavama želi da sebi da na značaju.

Stojanović navodi da kod jednog broja briselskih pregovarača iz Prištine postoji potreba da davanjem takvih izjava skrenu pažnju javnosti od onog na šta su se obavezali u Briselu.

„Sigurno da postoji potreba kod jednog broja tih ljudi, koji su učestvovali u Briselskom dijalogu, da skrenu pažnju sa onoga što jesu njihove obaveze.

Albanci nisu sproveli ono na šta su se obavezali Briselskim sporazumom i sada je potrebno da se napravi neki novi haos kako bi se to zaboravilo. Takse su bile upravo jedan od tih incidenata koji treba da stvara novu temu, kako bi se zaboravila njihova obaveza da sprovedu Briselski sporazum.

Sva ta nervoza i nezadovoljstvo govori o tome koliko su nezadovoljni onim što su potpisali, onim na šta su pristali i zato moramo da insistiramo na miru, na stabilnosti i na tome da sprovedu ono na šta su se obavezali“, napomenuo je Stojanović.  

Kako su juče preneli prištinski mediji, bivša članica pregovaračkog tima Kosova Edita Tahiri je na konferenciji “Put ka konačnom sporazumu između Kosova i Srbije” u organizaciji Demokratskog instituta Kosova izjavila “ako Srbija ne prizna Kosovo u postojećim granicama, kao nezavisnu državu, imaćemo i rat“.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još