Đurić sa Tomasom Šibom o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Tomasom Šibom, sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji u našoj južnoj pokrajini i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je izrazio zabrinutost zbog nastojanja političkih aktera u Prištini da relativiziju do sada postignute dogovore u dijalogu sa Beogradom, istakavši da je sprovođenje sporazuma čiji je garant Evropska unija preduslov stvaranja normalne društvene klime i uslova za suživot na Kosovu i Metohiji.

Beograd, kako je istakao Đurić, želi nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali tome mora da prethodi ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i uspostavljanje minimalne doze poverenja među sagovornicima.

Prema njegovim rečima, interes građana Srbije je slobodan protok ljudi, robe i kapitala u skladu sa standardima i vrednostima EU, kao i uspostavljanje produktivne saradnje sa svima u regionu, uključujući albanske političke strukture na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments