“Školama u pohode” u OŠ “Branko Radičević”

Kulturni centar “Dragica Žarkovic” je zajedno sa OŠ “Branko Radičević” oragnizovala akciju “Školama u pohode” a ovog puta ovaj program je bio posvećen obeležavanju 23. novembra – Dana oslobođenja Kosovske Mitrovice u Drugom svetskom ratu.

Učenici OŠ “Branko Radičević” su prisutnima priredili prigodan kulturno- umetnički program.

Tom prilikom otvorena je i izložba slika sa likovne kolonije “Mladen Popović” na temu Kosovske Mitrovice.

“U okviru kompletnog programa koji organizuje Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica zahvaljujući kome mi organizujemo ne samo ovaj već i ostale programe i uspevamo da građanima Kosovske Mitrovice pružimo kvalitetne programe” rekao je direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović.

On dodaje da je saradnja škole sa OŠ “Sveti Sava” kao i sa Privremenim organom Opštine Kosovska Mitrovica izuzetan te da se raduje daljoj saradnji.

“Moram da naglasim da imamo izuzetnu saradnju sa OŠ “Branko Radičević” i OŠ “Sveti Sava” i da u okviru te saradnje imamo vise značajnih programa u toku godine, a danas imamo jednu prigodnu izložbu na temu Kosovske Mitrovice. To je izložba jednog broja radova sa likovne kolonije Mladen Popović a tu su i likovni radovi ucenika OŠ “Branko Radičević” rekao je Radomirović.

U programu su učestvovali izvanredni recitatori i mladi pisci, a direktor Radomirović je rekao da će sve biti složeno u jednu zajedničku zbirku pesama i proznih radova koja ce biti promovisana povodom školske slave Svetog Save kao i prvi katalog likovnih radova. 

“Na taj način nastavljamo našu akciju školama u pohode kao i našu izdavačku delatnost. Tu je peta knjiga dečijih radova i katalog tako da mislim da radimo dobru stvar kada je u pitanju podrška mladim umetnicima i novim stvaraocima” dodao je on.

Učenica Andjela Babincev se predstavila svojom pesmom “Oni ne vole ovaj svet” i kao član literarne sekcije svoje škole izrazila je želju da piše poeziju. Učestvovala je na raznim literarnim konkursima i postizala je lepe rezultate.

Za sada je napisala, kako kaže, oko 30 pesama a planira i da objavi svoju zbirku pesama.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Ivan Zaporožac je kazao da je veoma važno da đaci učestvuju na ovakvim manifestacijama kako bi bolje upoznali pravu istoriju našeg naroda.

“U ime OŠ “Branko Radičević” bi se zahvalio Kulturnom centru “Dragica Zarković” na divnoj saradnji i rekao bih da je ovo već postalo tradicionalno da se viđamo na ovom mestu i zajedno proslavljamo bitne datume za našu istoriju. Veoma je bitno da naši đacu učestvuju na ovakvim manifestacijama i da na jedan način kroz istoriju upoznaju dobre i loše strane koje su se dogodile našem narodu kroz tu istoriju. Zahvaljujući Kulturnom centru i Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica, naša škola učestvuje na ovakvoj manifestaciji i nadam se da ćemo u budućnosti imati još puno ovakvih manifestacija” rekao je Zaporožac.

Organizator manifestacije je Kulturni centar “Dragica Žarković” pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još