Srpska lista: Nastavlja se plejada laži albanskih političara

Srpska lista izdala je danas saopštenje povodom žalbe, koju je kosovskom Vrhovnom sudu uložio pokret “Samoopredeljenje” kandidat za kosovskog premijera ispred koalicije Sloboda, Nenad Rašić, a na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke, da ne uvaži glasove pristigle iz centralne Srbije.

Saopštenje Srpske liste prenosimo u celosti.

“Šovinistička farsa sa glasovima raseljenih Srba se nastavlja u vidu laži i optužbi kojima se za političke malverzacije, usled kojih ni skoro 40 dana nakon izbora nema potvrde konačnih rezultata.

Nakon svih mogućih malverzacija i pritisaka najnovija laž je da su raseljeni Srbi koji su preminuli glasali. Pri tom, albanski mediji namerno lažu i podmeću ovakve neistine u cilju podrške šovinizmu albanskih partija a kao “dokaz” svojim lažima poturaju spiskove lica kojima je Priština priznala pravo glasa, što ne predstavlja dokaz da su ta lica i glasala. Uz to namerno zaboravljajući da pomenu da to što se skoro 500.000 glasača nalazi na biračkom spisku više nego što se procenjuje da ima punoletnih građana na Kosovu i Metohiji je prostor za manipulaciju sa albanskim glasovima.

Nakon što smo slušali laži o zatrovanim kovertama sa srpskim glasovima, gledali scene iz filmova naučne fantastike i članove Centralne izborne komisije u skafanderima kako broje srpske glasove, nastavlja se plejada laži albanskih političara i nekih medija, a sve sa ciljem da se preko leđa srpskog naroda zataška nesposobnost kosovskih institucija da prebroje skoro 40 dana glasove sa izbora koji su održani 6. oktobra.

Ponovo i ponovo su Srbi dežurni krivci koje albanski političari pred očima međunarodne zajednice koriste kao objekat svoje unutaretničke borbe za vlast. Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje uz podsećanje da smo posle svakog novog brojanja imali više glasova, a naši politički protivnici manje”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments