• Početna>
  • Vesti>

Dodeljena mehanizacija i podsticajna sredstva poljoprivrednicima

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić dodelio je poljoprivrednicima mehanizaciju i podsticajna sredstva.

Na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića 15 domaćinstava je opremljeno frezama i podsticajnim sredstvima.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je tom prilikom kazao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini sve kako bi došli do rešenja koji je garant mira i stabilnosti na našim prostorima.

“Raduje nas to što smo u prilici da 15 domaćinstava obogatimo i pružimo pomoć u mehanizaciji. Kroz Vladu Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izdvojeno 5 miliona dinara. Država Srbija je ona koja nas dodatno obavezuje da još cvršći i jedinstveniji budemo u ovom turbulentnom periodu a ono što je jako značajno i bitno jeste da moramo da budemo više nego ikada jedinstveni i složni. Očekujemo turbulentnu jesen i zimu i moramo biti mudri i mirni i da ne nasedamo na bilo kakve provokacije. Država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić čine sve kako bi na najbolji način došli do rešenja i dogovora koji je garant našeg mira i opstanka. Mi smo odlučni u tome i to potvrđuje i očuvanje naših imanja i naše imovine na području našeg grada kao i da ćemo graditi još bolju budućnost” rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Spirić dodaje da se nova isporuka mehanizacije očekuje već krajem ove godine.

“Novi paket mera se očekuje već krajem ove godine kao i nova isporuka u mehanizaciji i ostalih poljoprivrednih mašina. To je dodatna pomoć u iznosu od 3 miliona dinara koja je ujedno i treći paket pomoći koji je obezbedila Vlada Republike Srbije” rekao je Spirić.

Poljoprivrednik iz Suvog Dola Mitar Kragović ističe da je pomoć veoma značajna jer meštani Suvog Dola imaju izuzetno velike obradive površine.

“Država Srbija je prepoznala da smo mi prva linija na severu i mislim da je krajnje vreme da se neko pridruži da nam pomogne u našim oskudacijama za obradu zemlje jer su nam u posleratnom periodu ukradene mašine i stoka i totalno smo unakaženi. Ako ništa nismo dobili do sada a sada dobijemo, to verujte mnogo znači jer meštani Suvog Dola imaju ogromnu obradivu površinu na svom prostoru tako da nam to znači, ja imam hektar obradive površine” rekao je on.

Radojko Jovanić, takođe poljoprivrednik, ističe da je zahvaljujući ovoj pomoći obrađivanje zemlje izuzetno olakšano.

“Zahvaljujem se u svoje ali i u ime svih nas koji su dobili pomoć, Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica i njegovim službama a zatim Vladi Republike Srbije koja je preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju obezbedila ova sredstva. U ovom programu svi smo dobili nešto što može da nam pomogne pri obradi zemlje. Vlada Republike Srbije ima taj naš problem u vidu i ona ga rešava na najbolji mogući način. U svemu nas pomaže svih ovih godina da opstanemo i ostanemo na ovim prostorima. Zahvalni smo i predsednku Aleksandru Vučiću koji nas zaista u svim domenima, učvršćuje da ostanemo. Ja imam deo mašina ali ovo će mi služiti za voćnjake i sve drugo, za obradu zemlje” rekao je Jovanić.

U petak 15. novembra u 11 sati ispred magacinskog prostora nekadašnje hladnjače, predsednik Spirić će promovisati nove projekte sveobuhvatnog paketa mera pomoći narodu na Kosovu i Metohiji i 10 novih stambenih jedinica u 2020.godini.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još