• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srpska lista će uvek biti okosnica odbrane interesa srpskog naroda na KiM

“Pretnje koje svakoga dana dolaze iz Prištine sa ciljem gaženja prava srpskog naroda su odraz nemoći albanskih političara, pre svega iz pokreta Samoopredeljenje, da nakon završenih izbora građanima ponude program kojim bi rešavali probleme i unapredili životne uslove. Zato oni danas više pričaju o Srbima i Srbiji, nego o sopstvenim građanima od kojih su tražili podršku i kojima su obećavali brda i doline” navodi se u saopštenju potpredsednika Srpske liste Igora Simića.

“Nas bi u Srpskoj listi, a i naš narod na ovim prostorima, zabrinulo da nas hvale Aljbin Kurti i njegovi poltroni poput Svečlje, jer bi to značilo da su nam umesto srpskih, neki drugi interesi na prvom mestu. Zato hvale Rašića i Petrovića, a Radu Trajković nazivaju većim patriotom od albanskih političara” dodaje se.

“Ali koristim priliku da im poručim da razmisle pre nego što šalju otrovne poruke i podižu tenzije među građanima, da su izbori završeni, da je Srpska lista dobila 96% glasova srpskog naroda, i da prvo skoče pa kažu hop” ističe se u saopštenju.

“Ignorisanje Srba i volje srpskog naroda i oduzimanje naših kolektivnih prava će vas, gospodo iz Samoopredeljenja, svakim danom sve više udaljiti od formiranja vlade, te ćete ostati upamćeni kao partija koja je vlast izgubila pre nego što je i dobila priliku da je formira. I još jednom, umesto da se bavite Srbima i Srbijom, vi pokušajte da pomognete građanima i ekonomski unapredite njihov život” dodaje se.

“Srpska lista će uvek biti okosnica odbrane interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji čiji će svaki član uvek i na svakom mestu u punom kapacitetu štititi i braniti interese našeg naroda i naše države. To smo činili i to ćemo činiti i ubuduće, ma šta o tome mislili albanski političari” zaključuje se u saopštenju potpredsednika Srpske liste Igora Simića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još