• Početna>
  • Vesti>

SL: Nema veće nepravde i zločina nego držati nevine ljude u kazamatu

Držati nevine ljude skoro godinu dana u pritvoru je kazna bez presude časnim ljudima, od strane kosovskog pravosuđa, koji na ovij način želi da od naših sugrađana pod prisilom iznudi iskaz koji im je potreban zarad političkih planova koje su skovali u Prištini pre brutalnog upada na sever Kosova i Metohije prošle godine, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Podsećamo tužilaštvo u Prištini da je iznuda iskaza krivično delo kako po međunarodnim konvencijama, tako i prema kosovskim zakonima, i predstavlja institucionalno nasilje bez presedana.

Nema veće nepravde i zločina nego držati nevine ljude u kazamatu i jedan dan, a držanje Marka i Nedeljka duže od 11 meseci je zločin koji se vrši nad njima, njihovim porodicama ali i celokupnim srpskim narodom, pred očima svih međunarodnih misija koje zarađuju novac pričajući bajke o vladavini prava i poštovanju ljudskih i građanskih prava na Kosovu i Metohiji.

Zahtevamo od nadležnih organa da Nedeljka i Marka, ali i ostale neosnovano uhapšene momentalno oslobode, a da javnosti predstave konkretne dokaze kojima raspolažu, a za koje je tužilac koji vodi ovaj proces u medijima izjavio da ih nema, piše na kraju saopšenja Srpske liste.

Izvor: RKM, saopštenje

Comments

Pročitaj još