Vučić: Ne da ne gledamo Prištinu “vojnim dvogledom”, već želimo dogovor

Predsednik Aleksandar Vučić Beograd ne samo da ne gleda “vojnim dvogledom” ka Tirani i Prištini, već želi razgovor i dogovor.

Vučić je tako reagovao na izjavu Aljbina Kurtija da mu dogovor sa Beogradom nije među prioritetima, i da bi Srbija trebalo da se suoči sa sopstvenom prošlošću, “umesto da na Kosovo i Albaniju gleda vojnim dvogledom”.

“Kurti se mnogo druži sa Radom Trajković, pa bi da uređuje političku scenu u Beogradu. Nemam ništa protiv, znam još jednog koji je rekao da sam gotov do Svetog Nikole, prošle godine… Ramuš Haradinaj, ali je on izgleda pre mene završio”, rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić je istakao da je opsesivna želja mnogih albanskih političara da ga ne vide na vlasti, te podsetio da je Kurti još 2016. godine rekao da je najveća opasnost po nezavisno Kosovo –Aleksandar Vučić.

Na konstataciju da je Kurti rekao da takse na srpsku robu neće ukinuti dok Srbija ne dozvoli njihovoj robi slobodan izvoz, Vučić je istakao da ne zna šta Priština zapravo želi.

“Imate CEFTA sporazum, imate potpuno slobodan izvoz, iz vašeg ugla. Iz našeg ugla, to je trgovina sa centralnom Srbiju, ali svejedno. Ne znam na šta oni misle i šta žele”, naveo je Vučić.

Ukazao je da bi trebalo sačekati da se formira vlada u Prištini.

“Taj cirkus oko njihovog formiranja vlade trajaće mnogo duže nego što su najavili u početku”, zaključio je Vučić.

Izvor: RTS

Comments