• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Priveden zbog posedovanja oružja i nanošenja materijalne štete

Foto: Kosovska policija

U Kosovskoj MItrovici u ulici Kralja Petra, juče u 00:40h, došlo je do incidenta, kada je jednan naoružani  muškarac iz centralne Srbije u vidno alkoholisanom stanju, upao u diskoteku u centru grada.

Prema navodima iz Kosovske policije, lice je najpre intervencijom obezbeđenja udaljeno iz ovog objekta, u koji je, prema njihovim rečima, došao naoružan vatrenim oružjem. Nedugo zatim, on se vratio i kada mu je nanovo  zabranjen pristup diskoteci, rukama je razbio staklo na obližnjem lokalu.

Policija je ovo lice  privela, a alko testom je utvrđeno  da ima 1,58 promila alkohola u krvi. U trenutku privođenja, osumnjičeni je pri sebi imao dva velika kuhinjska noža. Zbog rana  na rukama, on je hospitalizovan u KBC-u Kosovska Mitrovica, gde je zadržan do jutarnjih sati.

Nakon trežnjenja i otpuštanja iz KBC-a, osumnjičeni je  dao izjavu kojom je priznao izvršenje krivičnog dela i predao pištolj marke “ekol magnum 9mm” za koji se sumnja da je tzv. gasni pištolj, što je takođe  kažnjivo, kažu u Policiji.

Dežurni tužilac naložio je da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava zbog neovlašćenog posedovanja i nošenja vatrenog oružja i uništavanja i ostećenja imovine.

Ovom licu nije određen pritvor.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još