Srpska lista se ponosi ogromnom podrškom građana; Rašić, Trajkovićeva, Petrović i Jablanović poslati u političku istoriju

“Nastojanje, Albancima poslušnih Srba, poput Slobodana Petrovića, Nenada Rašića, Aleksandra Jablanovića da izigraju izbornu volju srpskog naroda danima nakon izbora ne jenjava” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Neverovatno, i nama nepojmljivo je ponašanje ovih miljenika Prištine, u albanskoj javnosti, gde ne biraju način da se dodvore promoterima tzv. Velike Albanije u nadi da će izmoliti sebi neku funkciju, iako za to nisu dobili podršku građana” ističe se u saopštenju.

“Najnovija laž dolazi od Nenada Rašića, koji je izjavio da van deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji nema više od 2000 Srba, i da je neverovatno da je Srpska lista u tim sredinama odvojila 8700 glasova. Koliko su ovi satrapi i bezobraznici spremni daleko da idu govori i ovakva izjava kojom Nenad Rašić želi da zarad neke fotelje negira postojanje sopstvenog naroda na Kosovu i Metohiji” dodaje se u saopštenju.

“Radi istine, a iz poštovanja prema našim sunarodnicima podsećamo javnost, da u samo dve opštine, Vučitrn i Obilić, koje su većinski Albanske, živi više od 2000 Srba. Ovde treba dodati i više hiljada Srba koji žive u Metohiji, gde nažalost nema opštine sa srpskom većinom, ili u selima oko Lipljana, Peći, Gnjilana, gde žive hiljade naših sunarodnika. Očigledno da prevelikog druženja sa Aljbinom Kurtijem Nenad Rašić želi da negira postojanje Srba na Kosmetu, a da mu se sve češće pričinjavaju Iliri” dodaje se.

“Kada je svoj spot snimao na albanskom jeziku bilo je jasno da Rašiću i Radi Trajković Srbi i njihovi glasovi nisu važni, a sada kada stižu rezultati i kada su njihovi finansijeri nezadovoljni brojem osvojenih glasova oni pokušavaju da napadima na Srpsku listu i brisanjem sopstvenog naroda, opravdaju podršku albanskih političara i nekih međunarodnih krugova. To što je Rašić obilazio kancelarije albanskih političara i nekih ambasada je mogući razlog što Rašić ni ne zna gde sve Srbi, u nemogućim uslovima, opstaju na Kosovu i Metohiji”.

“Srpska lista se ponosi ogromnom podrškom i svakim glasom koji smo dobili od naših građana, jer je to istovremena obaveza svima nama da radimo više i bolje, čime su Rašić, Trajkovićka, Petrović i Jablanović poslati u političku istoriju” navodi se u saopštenju.

“Srpska lista prilaže broj osvojenih glasova u opštinama u kojima žive naši sugrađani, a u kojima su nakon proterivanja 1999. i 2004. godine Srbi opstali, mada u manjem broju nego ranije, uglavnom u seoskim sredinama: Gnjilane – 1195, Kamenica – 1355, Vučitrn – 1075, Obilić – 1245, Peć – 488, Klina – 613, Istok – 280, Dragaš – 317, Vitina – 592, Kosovo Polje – 383, Orahovac – 420, Priština – 366, Prizren – 89, Srbica – 141” ističe se.

“Ovom izjavom Rašić pokazuje kako bi se on “borio” za srpski narod, odnosno kako bi se odrekao Srba zarad fotelje kojom ga kupuje Aljbin Kurti. Ipak, srpski narod je dovoljno politički pismen te je Rašiću poslao jasnu poruku uskraćujući mu podršku i podržavajući Srpsku listu” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments