• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko tužilaštvo poslalo uzorke koverti iz Srbije na analizu u inostranstvo

Predstavnik Državnog tužilaštva Kosova Artan Grantoli izjavio je danas da su uzorci za laboratorijsku analizu koverata iz Srbije već poslati u inostranstvo na analizu, ali nije precizirao u koju zemlju, prenosi Koha.

,,U jednoj od evropskih zemalja pronađena je laboratorija u koju su poslati uzorci na analizu. Kada dobijemo rezultate javnost će biti obaveštena “, poručio je Grantoli.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani nije izneo detalje o tome šta se nalazilo u kovertama, i šta je izazvalo alergijske reakcije kod zaposlenih u CIK.

Nakon otvaranja koverti sa glasačkim listićima iz Srbije, 12 članova osoblja CIK je zatražilo lekarsku pomoć i hospitalizovani su, podseća Koha.

Kosovsko tužilaštvo nastavlja istragu o koverama sa glasačkim listićima koji dolaze iz Srbije, nakon izveštaja da je više od 20 zvaničnika Centralne izborne komisije (CIK) imalo alergijske reakcije nakon otvaranja koverti,

U nedelju, 13. oktobra, dok su otvarali i verifikovali glasove koji su stizali iz Srbije u zapečaćenim kovertama, u početku se 20 zvaničnika CIK žalilo na zdravstveno stanje, a potom je 12 završilo u bolnici.

Lekari su rekli da su imali različite reakcije, poput povraćanja, crvenila lica i svraba. Pacijenti se i dalje drže pod nadzorom lekara, iako su rezultati njihovih testova pokazali da nema infektivnog uzroka.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još