• Početna>
  • Vesti>

KFOR za Radio K.Mitrovica: Situacija na severu mirna i pod kontrolom

Povodom akcije Specijalne policije na severu Kosova, KFOR je na osnovu pitanja upućenih od Radio Kosovske Mitrovice saopštio da je Kosovska policija operaciju sprovela na osnovu naloga za pretres.

“Kosovska policija je prva odgovorna za bezbednost na dnevnom nivou i može da obavlja ulogu u sprovođenju zakona na celom Kosovu. Kfor kao treći odgovorni usko sarađuje sa svim lokalnim i međunarodnim institucijama i u slučaju bilo koje opasnosti koja bi mogla da utiče na bezbednosnu situaciju, spreman je da upotrebi sve neophodne mere kako bi očuvali bezbednost na Kosovu za dobrobit svih stanovnika, bez obzira na etničku pripadnost” navodi se u odgovoru KFORa.

Na pitanje Radio Kosovske Mitrovice kako ocenjuju bezbednosu situaciju na severu Kosova, Kfor navodi da je bezbednosna situacija mirna i pod kontrolom.

„Kfor blisko sarađuje sa lokalnim i međunarodnim bezbednosnim organizacijama. U slučaju bilo kakve opasnosti na bezbednosnu sitaciju Kfor je spreman da usvoji sve neophodne mere da Kosovo ostane jednako bezbedno za sve građane koji žive na Kosovu, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Euleksom“ navodi se u odgovoru na naša pitanja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još