• Početna>
  • Vesti>

Počinje četvrta sezona likovnih okršaja u “Akvarijusu”

Mečevima između Aleksandre Grozdanović (Leskovac) i Davida Pavlovića (Kraljevo), te Anđele Radenković Popović (Grabovac) i Milice Grbović (Niš) počinje četvrta po redu sezona Likovnih okršaja u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici. Ova dva okršaja zakazana su za sredu, 16. oktobra 2019. godine od 20 časova. Imena članova žirija držaće se u tajnosti sve do početka nadmetanja.

Za razliku od prethodnih sezona, u novoj će se u svakoj kvalifikacionoj rundi nadmetati dva takmičara (a ne kao do sada po tri). Pobednici kvalifikacija obezbeđuju plasman u polufinale, a pobednici polufinala će se u finalu boriti za glavnu nagradu – samostalnu izložbu u „Akvarijusu“ o trošku PKC-a. Pravo učešća imaju svi zainteresovani koji smatraju da imaju senzibilitet za likovne umetnosti.

Do sada su učešće prijavili: Tijana Rodić (Niš), Aleksandar Kasalović (Kosovska Mitrovica), Anđela Radenković Popović (Zvečan), David Pavlović (Kraljevo), Natalija Utvić (Zubin Potok), Aleksandra Grozdanović (Leskovac), Aleksandar Zdravković (Kuršumlija), Jovana Denović (Kosovska Mitrovica), Aleksandra Vajšel (Kosovska Mitrovica).

Dosadašnji pobednici Likovnih okršaja u „Akvarijusu“ su Vuk Đurić iz Čačka (2016), Stefan Đurđanović iz Niša (2017) i Petar Aleksić iz Beograda (2018), koji je odbio nagradu.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još