• Početna>
  • Vesti>

SLS: Odbacujemo insinuacije koje nas dovode u vezu sa prevarom, Srpska lista: Nemamo ni jedan glas na biračkom mestu 2701B/01R u Vučitrnu

Samostalna liberalna stranka odbacila je danas svaku moguću insinuaciju koja je dovodi u pitanje sa bilo kakvom prevarom i manipulacijom izbornom voljom građana i od Srpske liste zahtevala da se, kako navode, više bave argumentima a manje političkim pokličima.

U saopštenju SLS podseća da je predsednik ove stranke Slobodan Petrović četrnaestogodišnji lider Srba sa Kosova, da je iz SLS proisteklo više od 50 odsto trenutnih političkih lidera Srpske liste i da Petrović nema potrebu da dokazuje tvrdnje “koliko zna o tome koliko Srba ima na Kosovu”.

“Nama je jako žao što je Srpska lista svoju preuranjeno proglašenu “pobedu nad pobedom” (ako se tako naziva prisila i tortura koju su poslednjih mesec dana sprovodili nad sopstvenim narodom) prinuđena ovim trikovima da umanjuje ili da svoj neuspeh i brzopletost opravdava na ovaj način”, saopšteno je iz SLS-a.

Činjenica je da je Samostalna liberalna stranka ta koja u Centru za brojanje glasova nema ni jednog posmatrača ispred svoje stranke, čime pokazujemo da verujemo da je manipulacija glasovima tamo nemoguća, navode iz ove partije.

“Činjenica je da su glasovi koji su trebali da budu poslati putem pošte predviđeno Zakonom o izborima dopremljeni na drugačiji način, a Samostalna liberalna stranka nije ta koja je u tome učestvovala. Činjenica je da su na dan izbora jedini koji su manipulisali izbornim procesom i bili privođeni od strane onih koji su bili zaduženi za nadgledanje i sprovođenje izbornog dana bili članovi biračkih mesta imenovani od strane Srpske liste. Činjenica je da je na dan izbora Srpska lista bila ta koja je zloupotrebila član 15.5 Pravila o glasanju gde su radno sposobne i zdrave osobe masovono proglašavali osobama sa ograničenim sposobnostima koje su bile prinuđene da svoje glasačko pravo ostvare uz asistenciju članova Srpske liste radi kontrole glasanja, a posebno poniženje su doživeli zdravstveni radnici kao i radnici obrazovanih ustanova koji su takođe morali da glasaju uz asistenciju članova Srpske liste,”- navodi se u saopštenju SLS-a.

Iz ove stranke dalje dodaju da je i kako navode činjenica i to da je Srpska lista bila ta koja je u ovom izbornom procesu manipulisala izbornom voljom građana koristeći i zloupotrebljavajući javne resurse, vršeći pritisak i zastrašivanje na birače i naše pristalice uručujući preko desetine suspenzija i prekida radnih odnosa zaposlenima pri institucijama Republike Srbije koje funkcionišu na teritoriji Kosova.

IZ SLS-a tvrde da je Petrovićeva izjava za Kosovo Onlajn “izvučena iz konteksta” i “preneta samo jednim delom”.  

Govoreći o broju glasova koje je Srpska lista dobila u Vučitrnu, saopštavaju iz SLS a pojašnjavajući izjavu svog predsednika, Petrović je, navode, ALUDIRAO konkretno na glasove sa biračkog mesta 2701B/01R, etnički čisto albansko mesto na kome je Srpska lista dobila 427 glasova, a koje je i sama javnost ovih dana imala prilike da vidi (Obrazac za usklađivanje rezultata vanrednih parlamentarnih izbora za 2019. godinu sa biračkog mesta 2701B/01R koji ćemo dostaviti u prilogu).

“Isti takvi primeri se mogu videti i na biračkim mestima u opštini Vitina (biračko mesto 2620D/02R, 2620D/03D) kao i na mnogim drugim biračkim mestima u etnički čistim albanskim mestima što se poslednjih dana opravdavalo tehničkim greškama prilikom prenosa podataka u obrascima.

Na neistine i optužbe Srpske liste pre izbora kako će za Samostalnu liberalnu stranku glasati na hiljade Albanaca odgovaramo ovim primerima jer iz priloženog jasno vidimo da se dogodilo upravo obrnuto i da je glasove albanske zajednice jedino dobila Srpska lista,”- poručuju iz Samostalne liberalne stranke.

Srpska lista dostavila kopiju zapisnika – nije osvojila ni jedan glas

Prosto je neverovatno da Slobodan Petrović ne može da izgovori par rečenica, a da u njih ne stane po nekoliko laži i bljuvotina koje u stvari više govore o njemu nego o onima o kojima on govori, u ovom slučaju o Srpskoj listi i srpskom narodu koji ga je na izborima 6. oktobra, demokratski, legalno i sa punim pravom poslao na smetlište političke istorije.

Elem, Slobodan Petrović, među Albancima poznat kao Sljoba, je danas nastavio da iznosi laži protiv Srpske liste u nadi da će lažima zamaskirati svoj katastrofalni poraz.

Konkretno, Sljoba je danas izdao saopštenje i, po običaju, slagao kako je Srpska lista na mestima gde glasaju Albanci dobila veliki broj glasova, tako na primer, navodi tj. laže o biračkom mestu u opštini Vučitrn pod rednim brojem 2701B/01R, da je Srpska osvojila 427 glasa.

U prilog ovog mejla, za razliku od Sljobe, dostavljamo kopiju zapisnika sa tog biračkog mesta, gde glasaju Albanci, gde Srpska lista nije osvojila nijedan glas. Ista situacija je i na druga dva biračka mesta u Vitini o kojima laže Petrović.

Tako je i sa ostalim biračkim mestima o kojima iznosi laži Sljoba u nadi da će se dovoljno dodvoriti Albanci, i kako će od njih iskukati mandat u skupštini, protivno volji glasača. Očigledno je Sljoba vođen sopstvenim prevarama pomislio da su svi koristili iste metode, a po onoj narodoj “lopov u poštenje ne veruje”.

Izvor: Kosovo Online, Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još