• Početna>
  • Vesti>

Veselinović: U Prištini drama zbog glasova iz centralne Srbije

U centru za brojanje glasova u Prištini danas je prekinuto brojanje glasova koji su pristigli iz centralne Srbije putem pošte zbog navodne alergije radnika koji su brojali glasove.

Jedini srpski član Centralne izborne komisije na Kosovu Stevan Veselinović izjavio je, za RTV Gračanica, da je u pitanju drama u režiji odeljenja koje vodi glasanje putem pošte i kosovske policije.

„Ovo što se desilo ja smatram da je jedna predstava, koja je namerno urađena a u režiji je dela sekretarijata ili odeljenja koje vodi glasanje putem pošte i s obzirom na to da je umešana i kosovska policija dok je ceo ovaj proces trajao smatram da je ovo i u režiji kosovske policije” rekao je Veselinović .

“Danas je počelo brojenje glasova posle duge borbe da se ti glasovi ne ponište. Nakon obrade jedne četvrtine tih podataka rukovodilac divizije koja se bavi obradom tih glasova pitao je radnike da li ima problema sa kovertama, a oni su svi u glas rekli „da, osećamo neki čudan miris, imamo svrab, alergiju“ i onda je ceo taj proces zaustavljen. Pozvana je policija, koja je ubrzo došla izbacila iz zgrade sve posmatrače, čak i mene člana CIK-a“, istakao je Veselinović i dodao da su koverte sa glasovima ostale potpuno nezaštićene i da je njima moglo da se manipuliše.

Rekao je da je on bio dugo ispitivan od strane javnog tužioca i da je njemu, kao i srpskim posmatračima, oduzet telefon.

„U brojanju glasova učestvovalo je oko dvadesetak radnika od kojih nijedan nije bio Srbin, bila su samo dva posmatrača ispred Srpske liste, jedan je stajao u hodniku, a jedan je bio prisutan ali samo vizuelno da posmatra i nije imao prava da se kreće po prostoriji“, kazao je Veselinović.

Ulica u kojoj se nalazi centar za brojanje glasova u Prištini, bila je potpuno blokirana od strane kosovske policije i specijalnih jedinica KP, a stalno je bila prisutna i ekipa hitne pomoći.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još