• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Priprema se manipulacija srpskim glasovima na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji, a sve sa namerom da se pošto-poto u prištinski parlament mimo volje našeg naroda ugura neki Kurtijev Srbin.

“Iz ovoga ceo svet treba da vidi kakvi šovinisti i ludaci se u Prištini bave politikom, a sve se ovo radi da bi se Srbi još jednom lažno optužili i izložili mržnji, sa ciljem da se iz ponora izborne katastrofe izvuku Rada Trajković i drugi Kurtijevi kandidati.

Bizarno je kakvim se trikovima Priština služi kako bi u ovoj šovinističkoj farsi srušila izborni rezulatat Srpske liste, i poručujemo svima koji misle da prekrajanje izborne volje srpskog naroda može ostati bez posledica da još jednom promisle, jer ovo fingiranje trovanja, koje podseća na događaj iz 1990. godine, jeste brutalni primer izrugivanja demokratiji i ljudskim pravima” navodi Đurić.

“Javnost na Kosovu i Metohiji se danima iz propagandnih kuhinja u Prištini priprema za nekakav veleobrt prilikom brojanja glasova iz centralne Srbije, i danas su, na perverzan i bizaran način, učinili prvi korak ka potpunom ukidanju prava Srba na slobodnu političku volju.

Ne ulazeći u to da li su albanski članovi prištinske Centralne izborne komisije odglumili alergiju, ili su dobili “šovinijazu” usled psihosomatske reakcije na prisustvo predstavnika Srpske liste, upozoravamo političke aktere u Prištini i njihove savetnike da se ne igraju sa stabilnošću regiona.

O ovoj sramoti će biti informisan čitav svet, i ako iko misli da ovo političko razbojništvo i mangupiranje može da prođe, grdno se vara” ,stoji u saoštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije” ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo Metohiju Marka Đurića.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još