• Početna>
  • Vesti>

Dečiji maskenbal na gradskom šetalištu, ukras “Dečije nedelje”

Povodom Dečije nedelje, učenici Osnovne škole “Sveti Sava”, uz pomoć svojih roditelja i razrednih starešina organizovali su danas maskenbal i prodefilovali ulicama severnog dela Mitrovice.

Osmesi i prelepi kostimi mališana, ali i pogledi radoznalih građana, krasili su gradsko šetalište u Mitrovici.

Nakon defilea, kostime je ocenjivala stručna komisija, a najbolje maskirani biće nagrađeni na Festivalu dečijeg stvaralaštva, koji se održava sutra od 12h u Mitrovačkom dvoru.

Direktor škole, Milorad Jovanović, kaže da mu je puno srce zato što je ova akcija uspela.

“Dečija nedelja je povod za celu ovu priču. Hteli smo ovom akcijom da stavimo akcenat na dečija prava i pronađemo jesen u našem gradu i mislim da smo kroz ove kostime to uspeli. Sva deca su dala svoj doprinos, potrudili su se i njihovi roditelji i razredne starešine, mislim da je ovo stvarno jedno lepo dešavanje u našem gradu. Meni je puno srce, uložili smo dosta truda, ali kada je nešto ovakvo u pitanju – svi smo na kraju zadovoljni, jer deca su budućnost kako ovog grada tako i cele planete.”

Na šetalištu u Severnoj Mitrovici, prisutni su videli veliki broj unikatnih i kreativnih kostima.

Mališani su bili raspoloženi i trudili su se da se prikažu u najboljem svetlu i na najbolji mogući način iznesu svoj kostim.

„Maskirala sam se u Crvenkapu, a baka mi je napravila kostim,” – kaže jedna devojčica.

“Ja sam drvo, a kostim je mamina ideja,” – kaže jedan dečak.

“Maskirala sam se u navijača Partizana. Ovo mi je kostim od brata, a pomogla mi je mama da se obučem,” – kaže druga devojčica.

“Ja sam se maskirala u Pipi Dugu Čarapu, ja sam Kraljica Srce iz ‘Alise u zemlji čuda’, ja sam čarobnica,” – kažu tri drugarice.

“Ja sam Magdalena, mama mi je pomogla da napravim kostim jesenje vile. Idem u prvi razred kod učiteljice Suzane,” – kaže mala Megi.

Organizator događaja je OŠ “Sveti Sava”.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još