• Početna>
  • Vesti>

Počela manifestacija”Dečija nedelja”, danas drugog dana školama u pohode

Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti u mitrovačkoj opštini Snežana Gvozdić i stručni saradnik Dubravka Damjanović su gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice najavile plan aktivnosti i između ostalog istakle da Dečija nedelja počinje akcijom “Školama u pohode“, koju organizuje KC “Dragica Žarković“, a koja će biti održana u OŠ “Branko Radičević“.

“U okviru ove manifestacije održaće se promocija talenata u okviru književnosti i slikarstva, a zatim će se održati radionica za učenike od petog do osmog razreda. Škola “Sveti Sava” takođe će obeležiti manifestaciju “Školama u pohode”, gde će sprovesti akcija otkrivanja talenata u oblasti književnosti i slikarstva. Gradska biblioteka predstaviće mlade poete kroz recitovanje pesama Darije Mašković i Aleksandra Kasalovića , Tarije Hodže”, – kazala je Dubravka Damjanović.

Medicinska škola u Mitrovici, organizovaće danas promociju smera – Fizioterapeutski tehničar. Prezentacija je zakazana za 11:30h u prostorijama škole.

Snežana Gvozdić je objasnila zaćto ove godine manifestaciju pposvećuju dečijim pravima i osvrnula se na jubilej Unicef a- 30 godina od usvajanje Konvencije o pravima deteta.S toga i slogan ovogodišnjeg programa “Da pravo svako, dete uživa lako”

Treći dan, 9. oktobar, rezervisan je za Dan otvorenih vrata – manifestaciju u okviru koje najmlađi posećuju zgradu Opštinske uprave, gde u razgovoru sa predsednikom i rukovodstvom saznaju kako jedna opština funkcioniše. Ova manifestacija zakazana je za 10:30h.

Emisiju “Mitrovica na dlanu” koju smo posvetili Decijoj nedelji , sa decom učesnicima programa, Nikolom Biševac, Anđelom Babincev i Tarijom Hoža slušajte na našim talasima 104,6 Mz od 10i30 h.

Izvor : Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još