• Početna>
  • Vesti>

Dan otvorenih vrata u okviru “Dečije nedelje” i “Jesenja avantura u muzeju”

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić sutra će, 09.10.2019.godine sa početkom u 10:30 u okviru “Dečje nedelje” a kroz program “Dan otvorenih vrata” ugostiti mališane starije vaspitne grupe PU”Danica Jaramaz”.

Gradski muzej takođe u okviru “Decije nedelje” organizuje likovnu radionicu “Jesenja avantura u muzeju”.Otvaranje likovne radionice je 09.10.2019. god. u 10h u prostorijama Gradskog muzeja.Gradski muzej će ugostiti decu iz osnovnih skola Kosovske Mitrovice. Rad sa decom baziraće se na teorijskoj i prakticnoj edukaciji, kroz grupni i individualni rad. Deca će se upoznati sa stalnom postavkom ustanove i istorijatom samog muzeja. Interaktivni projekat putem slikanja, igre i upotrebe prirodnih materijala, objedinjuje saznanja iz arheobotanike, muzeologije, likovne i primenjene umetnosti.

“Na ovaj nacin zelimo da afirmisemo decije likovno stvaralastvo a da muzej bude prostor za realizaciju kreativnog potencijala dece.Po zavrsetku edukativne radionice deca ce dobiti zahvalnice za ucesce a njihovi radovi 10. oktobra bice izlozeni u Mitrovackom dvoru”.,rekla je Biljana Milentijević direktorka Gradskog muzeje .Autori radionice su Ivana Milutinovic i Igor Spasojevic.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica


Comments

Pročitaj još