• Početna>
  • Vesti>

Demokratija na delu: Sve je spremno za posmatranje izbornog procesa

Dušan Radaković iz Demokratije na delu (DnD), koalicije NVO koja posmatra predstojeće izbore, kaže za program Radio Kosovske Mitrovice da se ova organizacija pripremila za praćenje nastupajućih izbora

“Na severu Kosova je oko 58 hiljada glasača ” – rekao je Radaković.Oni će glasati na ukupno 86 biračkih mesta.

Prema njegovim rečima, na severu Kosova biće ukupno 86 biračkih mesta.

Mitrovica će imati 27 biračkih mesta, Zubin Potok 15, Zvečan 13 i Leposavić 31 biračko mesto” – precizirao je Radaković.

U severnom delu Mitrovice, 27 biračkih mesta nalazi se u okviru sedam biračkih centara – OŠ “Sveti Sava” (12), Srednja tehnička škola “Mihailo Petrović Alas”(8), Medicinska škola (1), Mikronaselje (2), privatna kuća u Kolašinskoj ulici (1), privatna kuća u naselju Bošnjačka mahala u ulici Olivera Ivanovića (2) i istureno odeljenje OŠ “Sv. Sava” u Suvom Dolu (1). 

Radaković je objasnio da se svi građani koji su nekada imali UNMIK-ovu ličnu kartu i koji sada imaju kosovsku ličnu kartu, nalaze na biračkom spisku i imaju pravo glasa na ovim izborima. 

Detalje o tome da li su upisani na birački spisak i gde tačno glasaju, svi građani mogu proveriti i na sajtu kosovske Centralne izborne komisije (CIK), upisivanjem ličnog (desetocifrenog) broja. 

Nepravilnosti tokom izbornog dana, građani mogu prijaviti Opštinskoj izbornoj komisiji, direktno centru za žalbe i prijave CIK-a i Demokratiji na delu u severnom delu Mitrovice, ulica Čika Jovina, ili bilo kom posmatraču koji će biti ispred DnD u svih 86 učionica na severu Kosova, rekao je Radaković. 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još