• Početna>
  • Vesti>

Veselji: Privrednici će plaćati porez tek kad roba bude kod potrošača

Kandidat DPK-a za premijera Kadri Veselji je na skupu sa preduzetnicima u Uroševcu rekao da oni igraju nezamenljivu ulogu u stvaranju novih radnih mesta.

Veselji je tom prilikom najavio da će “plaćanje PDV-a prebaciti sa granice u unutrašnjost zemlje, tako da privrednici plaćaju PDV samo kad je roba u rukama potrošača”.

“Sa sopstvenom inicijativom, hrabrošću, radom i talentom, preduzetnici svuda na Kosovu su motori ekonomskog razvoja. Na sastanku sa stotinama preduzetnika u Uroševcu istakao sam njihovu nezamenljivu ulogu u stvaranju novih radnih mesta.

DPK neće opteretiti biznise sa novim porezima i neće povećati postojeće poreze. Naprotiv, mi ćemo ponuditi slobodu, podsticaje i eliminisati birokratiju.

Prebacićemo plaćanje PDV-a sa granice u unutrašnjost zemlje, tako da preduzeća plaćaju PDV samo kada je roba u rukama potrošača.

Uvezena roba može da stoji godinama a da se ne proda, tako da ne plaćajući PDV na granici, privrednici mogu uštedeti i ulože više u širenje poslovanja. Nijedan biznis više neće morati da uzima kredite za plaćanje PDV-a, čime se umanjuju troškovi kamate”, napisao je Veselji na svom Fejsbuk nalogu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još