• Početna>
  • Vesti>

Počinje nastava za brucoše na Univerzitetu u Prištini sa sedištem u KM

Univerziteti i Mitrovice se Veriut. 09.06.15,Mitrovice. Photo: Atdhe Mulla

Na deset fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas počinje nastava za brucoše u okviru školske 2019/2020 godine. Priliku da steknu akademsku diplomu dobilo je 1106 brucoša, što je za 93 studenta više u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći broj studenata i ove godine odlučio se za upis Medicinskog fakulteta,zatim za pojedine studijske programe na Tehničkom fakultetu – poput informatike i računarskog inženjerstva,dok je na Filozofskom fakultetu najveće interesovanje vladalo za upis psihologije i anglistike, potvrdio je za Kontakt Plus radio prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Prištini prof. dr Jovan Bazić.

“Sa druge strane najslabije interesovanje vladalo je za upis Pravnog fakulteta, studijske programe filozofije i istorije umetnosti,kao i za studijski program rudarsko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka“, – kazao je Bazić.

U odnosu na prošlu godinu,u strukturi upisanih studenata, nema velikih promena i trend je isti kao i ranijih godina.

Bazić ističe da su na Univerzitetu jako zadovoljni ovogodišnjim upisom studenata imajući u vidu političke okolnosti i bezbednost.

Izuzetnim naporom,nastavnika i saradnika na svim fakultetima Univerziteta uspeli smo da zadržimo trend u odnosu na ranije godine i upišemo nešto veći broj studenata u odnosu na prethodnu godinu“, – zaključio je Bazić.

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici trenutno broji oko 8.000 aktivnih studenata.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još