• Početna>
  • Vesti>

SL: Najnoviji dogadjaji dokaz antisrpskog raspolioženja Albanaca

“Već 20 godina Priština vrši najgore pritiske nad Srbima na Kosovu i Metohiji, i nikako da shvati da ne mogu da nas nateraju da se odreknemo svoje otadžbine Srbije čak ni primenom najgore sile.

Najnoviji pritisci i odluke da se kažnjava pominjanje Srbije u spotu Srpske liste i dolazak zvaničnika države Srbije među svoj narod na Kosovu i Metohiji, pokazuje antisrpsko raspoloženje i nervozu koja vlada među albanskim liderima u Prištini”,kaže se u saopštenju Srpske liste.

“Srpska lista je apsolutno svesna sinhrnozivanog delovanja iznajmljenih Srba, Rade Trajković, Slobodana Petrovića, Nenada Rašića i Aleksandra Jablanovića sa jedne strane, i njihovih finansijera, mentora i suflera iz albanskih partija, kosovskih institucija i zapadnih ambasada u Prištini, protiv srpskog naroda koji želi da živi na svom ognjištu, ponosan i častan.

Nema te kazne, pretnje, ni zabrane koja će sprečiti srpski narod da kliče svojoj otadžbini Srbiji i bira sebi predstavnike koji će hrabro zastupati interese Srba unutar kosovskih institucija.

Zato na izborima 6. oktobra, još jednom ćemo pokazati koliko smo jedinstveni, složni i opredeljeni da se borimo za svoje parče neba i zemlje na našem Kosmetu, terajući olovkama albanizovane Srbe u političku istoriju.”

Izvor: RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još