Mustafa: Veselji propali političar, svestan da gubi izbore

Lider DSK Isa Mustafa danas je, reagujući na izjavu predsednika DPK Kadrija Veselija da će koalicija DSK i Samoopredeljenja biti “koalicija izolacije i nesposobne za borbu protiv korupcije” rekao da je Vesljiju jasno da gubi na izborima a da partija koju prevdodi sa njima sigurno neće praviti novu vladu, piše Gazeta Ekspres.

Mustafa ocenjuje i da su te izjave dokaz da je Veselji “i dalje propali političar”. „Koalicija PAN, koju predvodi PDK, sa Haradinajevom vladom, upropastila je bilo kakav odnos sa EU i SAD. Veselji je juče u Štrpcu i Uroševcu potvrdio dve važne stvari. Prvo je da DSK pobeđuje, a drugo, da je naučio da nema koaliciju sa PDK-om. Ali od njega se ne očekuje ništa bolje. Dokazuje da ne može biti političar”, rekao je Mustafa.

Mustafa je dodao da su šanse sa koalicijom sa Samoopredeljenjem Aljbina Kurtija vrlo realne, a upravo takav politički dogovor omogućio bi borbu protiv korupcije.

“Ta koalicija, predvođena DSK, mogla bi se boriti protiv kriminala i korupcije i utrti put evroatlantskim integracijama Kosova. O tome govori činjenica da nije bilo koruptivne afere i nijednog optuženog ministra u Vladi DSK i da je prvi ugovorni sporazum sa EU, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, potpisan u tom periodu “ dodaje šef DSK.

Prema njegovim rečima pobedom DSK na čelu sa Vjosom Osmani kao kandidatom za premijera Kosovo će otvoriti vrata u Briselu i Vašingtonu.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments