Zubin Potok: Bratska pomoć Opštine Voždovac

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić posetio je Zubin Potok i srednjoj školi „Grigorije Božović“ donirao laptopove i opreme za kabinet informatike, u vrednosti od 1,5 miliona dinara. Najmlađe meštane Ibarskog Kolašina obradovao je slatkišima.

Ova donacija je veoma značajna za školu „Grigorije Božović“ jer će laptopovi olakšati nastavu i profesorima i učenicima.

Ivica Trifunović direktor srednje škole „Grigorije Božović“ u Zubinom Potoku zahvalio se predsedniku Opštine Voždovac Aleksandru Saviću na poseti i vrednom poklonu.

“Ovom donacijom unapredićemo proces obrazovnog rada u našoj školi”, rekao je Trifunović.

“Pored ove pomoći mnogo nam znači podrška jer znamo da nismo sami”, istakao je gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović.

“Našem narodu na Kosovu i Metohiji potrebno je mnogo toga ali najviše nam je potrebna sloboda i podrška naše braće koja žive širom Srbije i celog sveta. Naš opstanak ovde znači opstanak Srbije i njene državnosti”, rekao je Vulović.

“Znamo da vam nije lako, znamo da vam je teško, ali evo po sporazumu koji je potpisala Kancelarijom za KiM sa svim beogradskim opštinama, Voždovac je izdvojio skromna sredstva da opremi informatički kabinet u ovoj školi sa dvadeset laptopova. Nadam se da ćemo ovu saradnju proširiti i dalje”, zaključio je predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Sporazum o saradnji Opština Voždovac i Zubin Potok potpisan je na inicijativu Kancelarije za KiM.

Borislav Tajić pomoćnik direktora Kancelarije za KiM rekao je da uz sve napore koje čini Vlada Republike Srbije rešavaju tekući problemi.

“Pomoć koju je Opština Voždovac donela doprineće unapređenju školskog sistema a posebno radu sa učenicima”, rekao je Tajić.

Ova pomoć je samo početak saradnje dve bratske opštine.

Izvor: TV Most

Comments