Đurić čestitao Dan opštine Gračanica

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću Dan opštine.

„U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, vama i svim žiteljima Gračanice čestitam Dan opštine i veliki pravoslavni praznik Malu Gospojinu, navodi Đurić u čestitki, prenosi RTV Gračanica. Gračanica, urbano, kulturno, duhovno i privredno središte na centralnom delu Kosova i Metohije, posvećeno čuva svoje viševekovno trajanje, satkano na temeljima svoje neprolazne istorijske slave. U novijoj istoriji, Gračanica sa svojim ekonomskim potencijalima i bogatom kulturnom baštinom, predstavlja zamajac opšteg razvoja srpskih sredina na KiM“, naveo Đurić u čestitki.

„Lokalne vlasti i Vlada Republike Srbije, zajedno, domaćinskim delovanjem i saradnjom, kreiraju i stvaraju uslove za dalji napredak vaše opštine i pokrajine u celini. Istrajnost u opredeljenju da intenzivno razvijemo našu južnu pokrajinu je istinski interes svih Srba, ma gde oni živeli i mi ćemo ostati čvrsto posvećeni tom cilju“, navodi se u čestitki direktora Kancelarije za KiM.

Izvor RTV Gračanica

Comments