• Početna>
  • Vesti>

Meštanima Prilužja nova sportska hala, a Radosavljevićima iz Plemetine nov dom

Đaci OŠ “Vuk Karadžić”, ali i mladi Prilužja dobili su novu sportsku halu, ukupne površine oko 1500 kvadrata.

U prisustvu brojnih građana, halu su na korišćenje predali predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jevtić, koji su istakli da je sportska hala uvod u investiciona ulaganja koja su planirana za naredni period, uz otvaranje i novih radnih mesta.

“Želim da vam kažem da je država Srbija i Kancelarija za KiM obezbedila značajan broj novih radnih mesta”, istakao je Rakić i još jednom pozvao Srbe na jedinstvo.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić, rekao je da ovaj objekat samo govori u prilog činjenici da će Srpska lista uvek biti sa narodom da čuje šta su njegovi prioriteti.

“Mi smo sada razgovarali i već imamo neke ideje, koje za cilj imaju da vi sutra imate bolje uslove i za život, rad, lečenje i sve ono što vama suštinski znači da ostanete inastavite da živite i ovde u Prilužju, ali i u Plemetini i svim drugim mestima gde naši sunarodnici žive”, rekao je Jevtić.

Čelnici Srpske liste su takođe danas svojim prisustvom, ozvaničili odluku da se porodici Radosavljević u Plemetini gradi nova kuća.

Mladom bračnom paru, koji sada živi u staroj kući, obećano je iznalaženje mogućnosti za njihovo zaposlenje.

Domaćin porodice Stevan Radosavljević kaže da ga je vest o izgradnji nove kuće jako obradovala, ali i ističe da trenutno živi od socijalne pomoći iako je završio dva fakulteta.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić, rekao je da je nova kuća za Radosavljeviće deo projekta kojim je planirana izradnja 25 kuća na čitavom prostoru Kosova i Metohije.

„Porodica Radosavljević je dobar primer onoga zašta se mi zalažemo kao Srpska lista, a to je opstanak mladih ljudi sa decom. Prvi korak u tom cilju je izgradnja kuće, a pored toga dobiće i kompletan nameštaj, ali i podršku za pokretanje sopstvenog biznisa. Trudićemo se i da domaćin dobije stalno zaposlenje kao obrazovan čovek i mislim da zaslužuje da ima u dugoročnom smislu taj vid egzistencije“, rekao je Jevtić.

I u Prilužju i u Plemetini predstavnici Srpske liste razgovarali su sa građanima, koji su im izneli svakodnevne probleme i upoznali ih sa uslovima u kojima se živi u izolovanim srpskim sredinama.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još