• Početna>
  • Vesti>

“RTS-ov karavan – Najlepše narodne pesme” ovog četvrtka u Kosovskoj Mitrovici

Jedanaesti po redu koncert “RTS karavan – Najlepše narodne pesme”, biće održan u Kosovskoj Mitrovici, sutra (12. septembra) sa početkom u 21h, na platou kod STŠ „M.P. Alas“, uz prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije i Prvom programu Radio Beograda, od 22 sata.

Ovaj nesvakidašnji muzički događaj organizuje se povodom 95. rođendana najstarijeg medija na Balkanu, Radio Beograda.

„Ovo je idealna prilika da se narod iz svih srpskih sredina okupi  i obeleži ovaj značajan dan. Čestitamo jubilej i zahvaljujemo RTS-u što su odabrali naš grad  kao destinaciju. Pozivamo građanstvo sa severa, ali i svih srpskih sredina širom Kosova i Metohije da se okupimo“ rekao je ovim povodom Aleksandar Spirić,  predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica – domaćina ovog događaja.

Spirić je dodao da ovo nije samo muzički dogažaj, već da zbog masovne gledanosti širom zemlje, on predstavlja izvanredan simbol trajne i neraskidive veze Kosova i Metohije sa Srbijom.

Uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a, pod upravom Vlade Panovića nastupiće Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić i Jelena Spirić, Katarina Šulkić, kvartet “Luča” i grupa “Medeni mesec”.

Voditelji programa biće Bojana Marković, Milena Šiškin, Srđan Ivanović i Nenad Kamidžorac.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još